Rahaa blogista

Miten tienata rahaa netissä

Netistä löytyy vaikka ja mitä ohjeita, mitä pitää tehdä jotta voi tienata rahaa netissä. Meille tavallisille (joilla ei siis ole tietotekniikan diplomi-insinöörin tutkintoa), ohjeiden vaikutus on lähinnä se, että ajatus kaatuu heti alkumetreillä itsekuviteltuun osaamattomuuteen.

Se ei ole oikeasti niin vaikeeta.

Blogista rahaa

Minulla on blogi aiheista esteettiset toimenpiteet ja kotona tehtävät kauneustoimenpiteet.

Positiivisena yllätyksenä minulle tuli, että yhtäkkiä huomasin tienaavani blogistani rahaa.
Vastaus on affiliate.
Ei sillä miljonääriksi tule (ainakaan vielä en ole miljonääri 😉), mutta se toimii.



Adtraction affiliate ansaitseminen 
Oikealla näkyvät kuvat ovat omasta Adtraction-tilistäni; ylempi kuva web-käyttöliittymästä ja alempi mobiili-apista.


Affiliate maksut
Adtraction mobiili-appi
Alempana tällä sivulla näkyy kuvakaappauksia TradeTracker-tilistäni. 
Onhan tämä kiva sivutulo, ja aikoinaan ottamaani pankkilainaa lyhennän nyt joka kuukausi täysin näillä nettituloilla, ja jää ylikin.


Miten affiliate toimii?

Lyhyesti kuvattuna affiliate toimii niin, että sijoitat valittuja linkkejä blogiisi tai sivustollesi, ja saat pienen provision sivustosi linkkien klikkausten kautta tapahtuvasta myynnistä. Esimerkiksi tällä sivulla, nuo alla luetellut affiliate-palveluntarjoajat ovat affiliate-linkkejä. Eli jos nyt klikkaat esimerkiksi Adtraction.com -linkkiä, ja solmit sopimuksen heidän kanssa, minä saan siitä viisi euroa.

Itse käytän alla listattuja affiliatepalveluja, joista Adtraction ja TradeTracker ovat tuottoisimmat. Molemmilla on laaja mainosvalikoima joten blogin tai websivun aiheesta 
riippumatta, niin varmasti löytyy aiheepiiriin liittyviä mainostajia; urheilusta sisutukseen, rahoituksesta kauneuteen ja vaikka mitä a:sta ö:hön.

Adtractionilla on helpoin käyttöliittymä, ja lisäksi aivan mahtava asiakaspalvelu.
Adtraction affiliate mobile appPuhumattakaan heidän mobiili-apista! Aiettä kun tuntuu kivalta, kun kännykkä piippaa ja ilmestyy punainen notificationsymboli, merkiksi uudesta
myyntitapahtumasta 😊.





Affiliate tienaaminen
TradeTracker myyntitapahtumia
TradeTrackerilla ei ole mobiili-appia, ainakaan vielä, joten niistä myyntitapahtumista tulee ilmoitus vain sähköpostiin. Yhtä kivoja toki nekin 😁

Periaatteeni on rehellisyys. En sijoita sivustolleni mitään sellaisia tuotteita joita en pysty allekirjoittamaan. Kaikki linkit eivät myöskään ole affiliatelinkkejä, vaan suuri osa on vain infoa jota haluan jakaa.

Blogini alkuperäinen ja ensisijainen tarkoitus ja tavoite on edelleen kansan valaiseminen asioista, joista on vaikeaa löytää käytännön tason konkreettista tietoa.


Miten voit tienata netissä rahaa?

TradeTracker kuukausitulot
Ellei sinulla jo ole: pystytä blogi tai websivu aiheesta, joka kiinnostaa ihmisiä.

Rekisteröidy affiliatepalveluun (suosittelen 
Adtractionia* ja/tai TradeTrackeria*). Valitse affiliatepalvelun valikoimasta (mielellään blogiaiheeseesi liittyviä) mainoksia, ja sijoita ne blogiisi. 

Muista: älä valehtele - mainosta vain tuotteita, joista sinulla itsellä on hyviä kokemuksia, taikka varma tieto niiden erinomaisuudesta, ja joiden puolesta voit puhua.

Muistathan, että blogista/sivustosta on käytävä ilmi, että se sisältää mainoslinkkejä, ja että affiliate-linkit pitää olla erikseen selkeästi merkitty. Tässä blogissa *-merkki kertoo, että kyseessä on affiliate-linkki.



Hakukoneoptimointi

Jotta ihmiset löytävät varmasti sivustosi, kannattaa pientä hakukoneoptimointia rakentaa. Meille amatööreille riittää, että sivuston osoite ja sivujen otsikot ovat kuvaavia - tarkoittaa että ne sisältävät sanoja joilla ihmiset todennäköisesti googlettavat tätä aihetta.

Hakukoneoptimointi on todellakin paaaaljon muutakin, mutta tämä taso riittää jos tyytyy siihen että nettitienaaminen on vain pieni sivubisnes, eikä ole tavoitteena tulla sillä miljonääriksi.

Se on siinä

Näin minä olen sen tehnyt. Blogin perustin alunperin sen takia, että ajattelin kokemuksistani olevan hyötyä muille samassa tilanteessa oleville. Se on blogin tarkoitus vieläkin. Affiliatetulot olen saanut ikään kuin "kaupan päälle".

Pikkasen minua huvittaa, kun kuvittelen että jotkut (esimerkiksi nuo tietotekniikan insinöörit) saattavat leimata minua tyhmäksi bimboksi blogini aiheen perusteella, eivätkä aavista että blogin takana on ihan tavallinen nainen - joka siitä huolimatta tienaa blogista enemmän (50-400 euroa kuukaudessa) kuin mitä he itse tienaavat noilla "Näin-ansaitset-rahaa-netistä" -sivustoillaan 😆
- Tähdellä (*) merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Sisältää affiliatelinkkejä -